Verovali ili ne

Srbija: Ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru?

Brnabić je istakla da vlada nije dozvoljavala zapošljavanje u administraciji, a da je najveći problem u socijalnoj zaštiti gde treba zaposliti 790 ljudi

Vesti
12:38h Autor:
Srbija: Ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru?
Foto: Profimedia

Premijerka Ana Brnabić predložiće na kraju ove godine potpuno ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, ali će zadržati vladinu komisiju kako ne bi došlo do prekomernog zapošljavanja.

Na sednici Skupštine Srbije o poslaničkim pitanjima, ona je istakla da zabrana zapošljavanja nije ni do sada ugrožavala nivo usluge građanima, te da je samo u zdravstvu 4.000 ljudi zaposleno prošle godine, a ove i više od toga.

Brnabić je istakla da vlada nije dozvoljavala zapošljavanje u administraciji, a da je najveći problem u socijalnoj zaštiti gde treba zaposliti 790 ljudi.

I ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je zabrana zapošljavanja u prosveti bilo greška, jer su nastavnici neopravdano svrstani u administraciju.

"Tu imamo 20 hiljada mladih žena koje ne mogu da se bave roditeljstvom iz straha da će izgubiti stalno zaposlenje i mislim da ćemo imati pravi "bebi bum" kad to ukinemo", istakao je ministar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs