Goran Vesić najavio

Praznična rasveta od 15. novembra: Beograd će sijati tri meseca

Novogodišnji ukrasi i svetla isključiće se nakon Dana državnosti Srbije u februaru

Vesti 11.11.2019. - 12:03h Autor: Danas
Foto: Kurir / Stefan Kojić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će novogodišnja rasveta u Beogradu biti uključena u petak, 15. novembra i da će biti postavljena tri meseca, do Dana državnosti Republike Srbije.


Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti, rekao je Vesić gostujući u emisiji „Svitanje“ RTV Pink.

 

"Novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London… pa je došao red i na naš grad."


Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu – Topličin venac, koji je u međuvremenu rekonstruisan.

 

Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića, već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu Republike, rekao je Vesić.


On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope.


Vesić je najavio da će u četvrtak, 14. novembra biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta, koja će omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama, sa različitim dinamičkim efektima na bočnim stranama, kao što su zastave, poruke i slično.


On je rekao i da je Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila novu rasvetu sa 91 led reflektorom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...