Neke su i dvostruko više

Vlada Srbije usvojila predloge: Ovo su nove cene saobraćajnih dokumenata i taksi

Za registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila, kao i taksije plaćaće se taksa od 1.100 dinara

Vesti
Autor:
Vlada Srbije usvojila predloge: Ovo su nove cene saobraćajnih dokumenata i taksi
Foto: Kurir / Dado Đilas

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, koje su promenjene u raznim oblastima, pored ostalog i za saobraćajna dokumenta.

Prema tom predlogu, taksa za izdavanje vozačke i probne vozačke dozvole iznosiće 1.100 dinara, a njihovog duplikata 1.570, dok će zamena strane dozvole onom iz Srbije koštati 8.870 dinara.

Zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji ili za duplikat registracione nalepnice koštaće 480 dinara, probnih kartonskih tablica 280.

Za registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila, kao i taksije plaćaće se taksa od 1.100 dinara.

Tablice sa oznakama po izboru vlasnika plaćaće se 79.190 dinara.

Za registarsku tablicu za mopede, lake tricikle i lake četvorocikle taksa je 770 dinara, dok je par njih za motokultivatore, traktore, radne mašine i priključna vozila 550 dinara.

Za registarske tablice diplomatsko-konzularnih predstavništava i misija stranih država i predstavništava međunarodnih organizacija i njihovog osoblja sa oznakom „A“ republička administrativna taksa je 1.100 dinara.

Vlada je predlog izmena zakona usvojila na sednici 24. oktobra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs