Naoružajte se strpljenjem

Poseta Dmitrija Medvedeva i Pešački vikend u Beogradu: Saobraćaj u glavnom gradu izmenjen

Centralne ulice i ulice u Novom Beogradu biće naizmenično zatvarane

Vesti
Autor:
Poseta Dmitrija Medvedeva i Pešački vikend u Beogradu: Saobraćaj u glavnom gradu izmenjen
Foto: Kurir / Vladimir Šporčić

Zbog posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, širi centar Beograda biće danas u svojevrsnoj blokadi, a brojne ulice povremeno zatvarane i saobraćaj zaustavljan.

Medvedev danas u Beogradu ima gust raspored zbog kojeg će prelaziti iz Novog Beograda u centar i obrnuto, s obzirom da posetu po sletanju na beogradski aerodrom započinje na batajničkom vojnom aerodromu, zatim ide u Palatu Srbija u samom centru Beograda, a potom prelazi u stari deo gde će govoriti u Skupštini Srbije i položiti vence na Groblje oslobodilaca Beograda.

Medvedev će boraviti u Predsedništvu na Andrićevom vencu, obići Kalemegdan a posetu u večernjim satima završiti u Novom Beogradui gde se u Centru Sava održava svečana akademija povodom 75. godina oslobođenja Beograda.

Na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" povodom 75 godina oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vežbi će prisustvovati državni vrh Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić s gostom iz Rusije, premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Na vežbi učestvuje više od 2.000 vojnika, više od 25 vazduhoplova i preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

Prvi put će učestovati i podešaloni vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i ešaloni veterana, koji redovno učestvuju na ovim vežbama.

Osim zatvaranja ulica kojima će prolaziti ruski premijer, određene ulice biće zatvorene a saobraćaj izmenjen zbog manifestacije Pešački vikend.

foto: GSP
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs