Beograd

Večeras se pušta grejanje u Beogradu: U sredu se već isključuje!

Kako je ovo prvo puštanje grejanja u ovoj sezoni, potrebno je od pet do sedam sati da se zagreje sistem. Danjinski sistem će biti u funkciji do srede, 9. oktobra, kada se ponovo očekuju više temperature, rekao je Vesić.

Vesti 07.10.2019. - 12:24h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd dao nalog "Beogradskim elektranama" da od jutros u 5 sati počnu s puštanjem u rad daljinskog grejanja zbog niskih temperatura koje se očekuju danas i sutra.

 

"Kako je ovo prvo puštanje grejanja u ovoj sezoni, potrebno je od pet do sedam sati da se zagreje sistem. Danjinski sistem će biti u funkciji do srede, 9. oktobra, kada se ponovo očekuju više temperature", rekao je Vesić.

 

Beogradske elektrane počele su isporuku toplotne energije korisnicima zbog niskih temperatura koje se očekuju i sutra.

 

"S obzirom da sistem daljinskog grejanja prelazi u proces proizvodnje toplotne energije i da je ovo prvi prelazak u dinamički rad sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije, potrošači će prve efekte zagrevanja osetiti u narednih nekoliko sati. Veoma je važno, zbog stabilnosti čitavog sistema, da se taj proces obavlja postepeno, da se proizvodni kapaciteti veoma pažljivo opterećuju, i da se istovremeno sistem uhodava", navele su Beogradske elektrane na svom sajtu.

 

Upućen je apel potrošačima da do zvaničnog početka grejne sezone, odnosno 15. oktobra, prijavljuju hladne radijatore isključivo kada celi objekti nisu snabdeveni toplotnom energijom i da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta.

 

To je veoma važno, kako je istaknuto, da se ne bi dešavalo da dođe do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Dispečerskim centrom-Službom za prijem reklamacija (011/2093-011), jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi isti poremećaj.

 

Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona za prijavu je 011/2093-100.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...