modernizovanje pruga

Obnova železničkih stanica u Srbiji: Počinju radovi na 11 objekata između Beograda i Valjeva!

Projekat uređenja železničkih stanica počeo je prošle godine

Vesti 03.10.2019. - 18:59h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Rekonstrukcija železničkih stanica na pruzi između Beograda i Valjeva počeće sledeće nedelje, a do kraja meseca će biti uređeno 11 objekata. To je najavljeno iz Infrastruktura železnice Srbije.

 

Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo-Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu.

 

Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita i kojom vozovi saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat.

 

Infrastruktura železnice Srbije taj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica.


Reč je o kompanijama: Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.

 

Ovo su najskuplji vozovi na svetu: Jedna vožnja u njima se nikad ne zaboravlja! (FOTO)

foto: Profimedia

Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom, navodi se u saopštenju.

 

Ukupno je tokom ove i prošle godine uređeno oko sedmadeset staničnih objekata širom Srbije, od kojih neki i po nekoliko decenija nisu bili rekonstruisani.

 

Samo u 2019. godini već je urađeno ili će do kraja godine biti rekonstruisano oko 90 staničnih zgrada, a vrednost izvedenih radova biće oko 200 miliona dinara.

 

Beograd dobio novu glavnu železničku stanicu: Svi vozovi od sada idu na Prokop

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...