Šok

Koja (58) iz Discipline kičme doživeo moždani udar: Nalazi se u indukovanoj komi

Medicinski izazvana koma je namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život

Vesti 31.07.2019. - 12:27h Autor: Novosti
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

BAS gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi.

 

Koja je otišao u Englesku da poseti svoju sestru. Hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak, saznaju Novosti. Inače, ova medicinski izazvana koma je namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

 

Koja je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...".

 

Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme". Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"... Takođe, komponovao je muziku za film "Kako je propao rokenrol".

 

Poslednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016. godine. Tada je poručio da smo "zaboravili rokernol i otišli u šoping-mol", ali da se u njegovom domu sluša rok, a ne turbo-folk.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...