čestitke

Učenici iz Srbije u top 10 na Evropskom kvizu novca!

Ognjen Pokimica i Bogdan Živadinović ušli su u prvih deset najbolje plasiranih iz cele Evrope na finalu Evropskog kviza novca! 

Vesti
Foto: Profimedia

Ognjen Pokimica, učenik IX beogradske gimnazije "Mihajlo Petrović Alas, i Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara, ušli u prvih deset najbolje plasiranih iz cele Evrope na finalu Evropskog kviza novca (EKN).

 

Oni su pokazali visok stepen finansijske pismenosti na ovom mtakmičenju koje je 7. maja u Briselu upriličila Evropska bankarska federacija, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije (UBS).

 

Njih dvojica, kao pobednici nacionalnog takmičenja EKN, u pratnji svojih nastavnica i predstavnika Udruženja banaka Srbije, predstavljali su Srbiju rame uz rame sa vršnjacima iz 28 evropskih zemalja.

 

Takmičenje je proteklo u pozitivnoj atmosferi, druženju i razmenjivanju znanja, a pobedu su u finalu odneli učenici iz Slovenije. Drugo mesto osvojila je Severna Makedonija, a treće Nemačka.

 

Evropski kviz novca osmišljen je i organizovan prvi put 2018. godine, na inicijativu nacionalnih udruženja banaka okupljenih u okviru Evropske bankarske federacije, sa ciljem da promoviše značaj finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja mladih.

 

Srbin iz Nemačke poklonio 800 pomagala invalidima: Goran je čovek o kojem treba da se priča!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...