Izgubila bitku

Preminula Mira Marković (76): Udovica Slobodana Miloševića umrla u moskovskoj bolnici

Bivša šefica JUL je poslednjih godina imala nekoliko operacija

Vesti
Autor:
Preminula Mira Marković (76): Udovica Slobodana Miloševića umrla u moskovskoj bolnici
Foto: Profimedia

Udovica bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, Mirjana Marković preminula je danas u bolnici u Moskvi, oko 15 časova po srednjoevropskom vremenu.

Bivša šefica JUL je poslednjih godina imala nekoliko operacija. Poslednjih nedelju dana nalazila u bolnici u Rusiji i njeno zdravstveno stanje je okarakterisano kao teško, ali ne i životno ugrožavajuće.

"Mira jeste bolesna, ali se sada dobro oseća i oporavak, kako su rekli lekari, teče po planu. Nije životno ugrožena. U toj moskovskoj bolnici redovno je posećuje sin Marko", rekao je za Kurir izvor blizak porodici Milošević.

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao.

Srbija je 2005. godine raspisala poternicu za Mirom Marković koja je još na snazi. Ona je u Rusiji uživala status političke izbeglice i zbog toga tamo nije mogla biti uhapšena po poternici srpskog Interpola.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs