Zbog sigurnosnih propusta

Društvena mreža Google+ prestaje sa radom 2. aprila

Počevši od danas, 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje

Vesti 04.02.2019. - 09:50h Autor: B92
Foto: Profimedia

Gugl je odlučio da ugasi svoju društvenu mrežu prošle godine, nakon brojnih sigurnosnih propusta, a krajnji datum je pomeren za početak aprila ove godine, pošto je otkriven bag koji je ugrozio 52,5 miliona korisnika.

 

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana.

 

Počevši od danas, 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i dogadaje.

 

Kompanija će istog dana staviti i tačku na mogućnost korišćenja Google+ za komentarisanje na Blogger-u, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

 

U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Google+ će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem Gugla, u nekim slucajevima.

 

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta.

 

Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...