Ne znamo da li je neki Romeo uspeo do sada da proba ovaj specijalitet, ali Julijin pileći paprikaš slobodno može da bude preporuka svim gurmanima, ma kako se oni zvali!
Sastojci: 1 pile, 100 ml kiselog mleka, 100 g lenti dimljene slanine, 1 kašika brašna, 1 kašika mlevene crvene paprike, 2 sveže zelene paprike, 2 paradajza, 150 g svežih šampinjona, 1 glavica crnog luka, 2 kašike mešavine začina, 2 čena belog luka, ulje, so, mleveni crni biber.
Priprema: Glavicu crnog luka i čenove belog sitno iseckati i staviti u šerpu na sa zagrejanim uljem. Lente slanine iseckati i dodati u šerpu. Pile iseći na komade, posoliti, pobiberiti, poprskati mešavinom začina i dodati u šerpu.
Dodati i šampinjone isečene na listove i mlevenu crvenu papriku. Paprikama odstraniti peteljke i semenke, iseći na parčiće i dodati u šerpu. Paradajz oljuštiti, iseći na kocke pa i njega dodati u šerpu. Poklopiti i ostaviti paprikaš da se kuva.
U sud sa kiselim mlekom dodati brašno, 100 ml vode, mešavinu začina i mešati žicom za mućenje. Nakon 20 minuta kuvanja, u paprikaš dodati umućeno brašno i kiselo mleko. Nakon 5 minuta skloniti sa šporeta i jelo je spremno za posluženje.
Možete da poslužite uz kuvani pirinač, a ukrasite peršunom i limunom.
Prijatno!
Rigo Janči: Najlepši kolač na svetu nastao je u čast najveće zabranjene ljubavi! (RECEPT)