Fenomenalan ukus

Kako se pravi pohovani sladoled: Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku!

Uživaćete u ukusu ovog posebnog specijaliteta

Recepti
Autor:
Kako se pravi pohovani sladoled: Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g sladoleda, 2 jaja, šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks, pola kašičice pšeničnog skroba, 2-3 kašike šećera, 2 kašike kokosovog brašna, 1 kašika svežeg mleka, ulje za prženje.

Priprema: Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob.

Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.

Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. Uživajte!

Krompir karbonara: Najkremastiji prilog na svetu, slaže se uz svako jelo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs