Sastojci: 200 g testenine krpice (ili flekice, kockice, kako ih ko zove), 500 g zelja, glavicacrnog luka, 3 kašike masti, kašika šećera, 150 ml supa od povrća, 1 dl kisele pavlake, malo ulja, so i biber po ukusu.

Priprema: Luk očistiti, iseći na listiće i pržiti na masti dok ne dobije zlatno žutu boju. Zatim posuti šećerom i pustiti da se karamelizuje. Dodati očišćeno zelje isečeno na rezanca, pa i njega malo popržiti, preliti supom, začiniti solju i biberom, poklopiti i kuvati 20 minuta.

Za to vreme u vreloj vodi kuvati krpice oko 4-5 minuta, a zatim ih procedimo, pomešati sa smesom od zelja, poklopiti i ostaviti da malo odstoji, da se začini sjedine, a testenina još malo nabubri. Uživajte u sjajnom ukusu!

Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku!

screenshot-2.jpg
Foto: Printscreen Youtube / TipHero

Od sada ćete piletinu spremati samo ovako: Ukusan obrok, a lak za pripremu! (RECEPT, VIDEO)

Ko voli testenine i zelje, ovo jelo će mu biti pravi užitak

Ko voli testenine i zelje, ovo jelo će mu biti pravi užitak