Recepti sa Stilom

Zapečeni kelj

Brz, jednostavan i zdrav obrok
Recepti
11:58h
Zapečeni kelj
Zapečeni kelj, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1kg kelja
  • 2dl kisele pavlake
  • 2 kašike prezli
  • 4 kašike maslaca
  • 1 kašika brašna
  • belog bibera i soli po ukusu

Glavicu kelja isecite na 5-6 komada i kuvajte 10-tak minuta u slanoj vodi, a zatim ocedite. Vatrostalni sud premažite maslacem, složite kelj i pospite prezlom, prethodno proprženom na ulju. Posebno izmešajte iseckani i izgnječeni beli luk, brašno i kiselu pavlaku, pobiberite pa time prelijte kelj. Zapecite 15-tak minuta, u jako zagrejanoj rerni, na 250 stepeni i odmah poslužite.

Savet: Na ovaj način možete spremiti karfiol, prokelj i blitvu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs