Zavolećete je

Svetogorska čorba: Vrhunsko predjelo za dane posta!

U danima posta okrepite svoj organizam ukusnom ribljom čorbom
Recepti
15:04h Autor:
Svetogorska čorba: Vrhunsko predjelo za dane posta!
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • Glave od više vrsta morske ribe
  • 5-7 glavica crnog luka
  • 4-5 šargarepa
  • posna sitna testenina
  • koren celera
  • mlevena paprika
  • malo soli
  • nekoliko zrna bibera
  • Peršunov list
  • celerov list
  • Mirođija

1. Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.

2. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove. Naliti vodom u kojoj su se kuvale glave od ribe, koju ste prethodno procedili.

3. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu. Posoliti, pobiberiti, a malo mlevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.

3. Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.

Topla paradajz čorba: Daje snagu u hladnim danima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs