Divno

ŠUMSKA BAKLAVA: Sočna, puna fila i veoma ukusna! (RECEPT)

Sigurno je nećete zaboraviti, kad je jednom probate

Recepti
16:03h Autor:
Foto: IGY THE COOK

SASTOJCI

  • 500 ml vode
  • 320 gr šećera
  • 1 pomorandža
  • 3 jaja
  • 250 ml jogurta
  • 10 gr praška za pecivo
  • 10 gr vanilin šećera
  • 70 ml putera
  • 500 gr kora za pitu
  • 500 gr šumskog voća

Skuvajte šerbet. Prokuvajte vodu, dodajte šećer, kolutove pomorandže i neka vri 10 minuta. Napravite fil za baklavu. Izmešajte jaja, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i rastopljeni puter.

Kore podelite na pola. U pleh rešajte polovinu kora, svaku namažite filom. Na sredini stavite šumsko voće.

Preostalu polovinu kora, svaku premažite filom. Do kraja. Isecite i pecite na 180 c - 30-35 minuta.

Kad je gotovo, prelijte ohlađenim šerbetom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...