Oduševićete se

Slani puter mafini sa šunkom i mocarelom: Sočno praznično pecivo za desetku!

Ništa kao kada nakon posta počnemo da uživamo u savršenom punjenom testu

Recepti
Autor:
Slani puter mafini sa šunkom i mocarelom: Sočno praznično pecivo za desetku!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 100 g šunke, 1 kašika maslinovog ulja, 2 jaja, 100 g hladnog putera, 1 šaragrepa, 180 g brašna, 70 g mocarele, pola praška za pecivo, 1 kašičica soli, pola kašičice bibera. Priprema: Rernu uključite da se greje na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje, ili kalup za mafine korpicama.

Šunku i šargarepu isecite na sitne kocke i stavite da se dinstaju na tiganju sa malo maslinovog ulja, dok šargarepa ne omekša. Sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.

U vangli pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte hladan puter iseckan na kockice. Ručnim blenderom ili drugim odgovarajućim uređajem mutite smesu dok se ne dobiju mrvice. Dodajte jaja, sjedinite varjačom i dodajte nadev od šunke. Promešajte, pa dodajte se so i biber, pa opet dobro promešajte.

Smesa je dosta mekana i lepljiva, ali nemojte dodavati brašno. Ruke nabrašnjavite, pa zagrebite testo kašikom (ne mora da bude puna) i formirajte lopticu.

Ređajte loptice u posudu za pečenje i svaku blago pritisnite prstima. Mocarelu iseckajte na sitne kocke i stavite nekoliko na svaki mafin. Pecite oko 15 minuta. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs