Probajte

Domaće knedle s jagodama: Ovako su to radile naše bake! (RECEPT)

Ništa se lepše ne slaže uz kafu od toplih, domaćih knedli

Recepti 22.05.2019. - 09:32h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 600 g krompira, 150-200 g brašna, kašičica margarina ili maslaca, 1 jaje, 500 g jagoda, prezle, malo šećera, vanilin šećer, malo soli, ulje.

 

Priprema: Oljušten krompir skuvati u vodi, ocediti i izgnječiti, malo posoliti, dodati maslac, jaje i so, pa sve dobro umutiti mikserom. Dodati brašno i umesiti mekše testo.

Jagode oprati, osušiti i odseći vrhove. Uzimati manje loptice testa, rastanjiti dlanovima, staviti jagodu u sredinu, pa skupiti testo oko jagode i formirati lopticu.


Ređati na poslužavnik, a kad su sve gotove, spuštati ih u ključalu vodu i kuvati dok ne isplivaju na površinu i omekšaju.

 

Prezle propržiti na ulju, pa kuvane knedle vaditi iz vode i uvaljati u prezle. Posuti šećerom i vanilin šećerom. Poslužite tople.

 

Prijatno!

 

(Izvor: Kod bake u gostima)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...