STARINSKI KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Neverovatno suđerast, svež i kremast - omiljena poslastica naših baka

Ovaj kolač se sprema izuzetno brzo. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke, izlijete, a nakon što ga ispečete, premažite ga kremastim filom

Recepti
Autor:
STARINSKI KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Neverovatno suđerast, svež i kremast - omiljena poslastica naših baka
Foto: Printscreen/youtube/ šerpica

Iako je ovo jedan od onih kolača koji se peku u rerni, on se izuzetno lako sprema i ne zahteva neko veliko kulinarsko umeće.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 g istopljene čokolade
  • 100 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • rendana korica limuna
  • 5 kašika džema (po izboru)
    kolač
    foto: Printscreen/youtube/ šerpica

Za premaz:

  • 4 kašike džem
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema: Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte džem, ulje, čokoladu, brašno, prašak za pecivo i koricu limuna. Sjedinite i sipajte u pleh. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Ostavite da se malo prohladi, oko 10 minuta, pa premažite sa džemom, a zatim prelijte čokoladom koju ste istopili sa uljem i mlekom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs