kNJIŽEVNICA ODUŠEVILA

Žene varaju isto kao i muškarci, samo to bolje kriju!

Žene su se uvek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće

Ljubav i zavođenje 11.06.2019. - 13:45h Autor: Stil/ B92
Foto: Profimedia

Oduvek se verovalo da muškarci više varaju naspram žena. Najnovije istraživanje pokazuje kako su žene sklonije neveri od muškaraca, barem tako tvrdi američka autorka dr Vendneze Martin, a sve je opisala u svojoj knjizi. Sve u što verujemo o varanju je neistina.

 

Prema njenom istraživanju, žene se mnogo pre nego muškarci umore od monogamnog odnosa, pa tvrdi da je ženski libido opasno podcenjen. Ženama brže dosadi monogamni partnerski odnos nego muškarcima. Većina ih doživljava ozbiljan pad želje u razdoblju od prve do treće godine zajedničkog života.

 

Psihoterapeut Litvak ženama: Ako ovako postupite, muž će vas obožavati!

foto: Profimeida

 

Kada bi mogle biti s novim partnerom, njihova želja bi se ponovo obnovila, tvrde naučnici. Ženski libido, uništavaju venčani prsten te pripitomljavanje kroz majčinstvo, gde žena posvećena deci nema vremena za realizaciju svoje intimne želje.

 

Žene se osećaju kao zatvorenice kuće i dece. Ipak rešenja savremenih tehnologija, iako često optuživana, izgledaju kao jedino moguće rešenje. Na primer, nove tehnologije pružaju nove mogućnosti u realizaciji bračne prevare.

 

Jedna od njih su društvene mreže gde se uz pomoć jednostavnih aplikacija mogu organizovati željeni susreti. Na tim društvenim sajtovima koji se bukvalno zovu tipa "Varajmo" pored velikog broja nesrećno oženjenih muškaraca isto je bio pozamašan broj i udatih žena koje traže avanturu.

 

Psiholog Mihail Labkovski ženama: Evo zašto vam prilaze samo oženjeni muškarci!

foto: Profimedia

 

U čemu je poenta? Obrazloženje je kratko i jasno. Žene su se uvek smatrale lošim i nemoralnima ako varaju partnera, dok za muškarce to nije toliko oštro i osuđujuće. Sa tim se žene i bolje sakrivaju u prevarama. Ne varaju samo muškarci, nego to žene bolje skrivaju.

 

Sindrom Madam Bovari: Kad ispraznost braka i idealizacija ljubavi dovedu do psihičkog poremećaja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...