Sastojci: 350 g šećera, 1 dl vode, 120 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, 300 g šećera u prahu, malo vode.
Priprema: Ušpinujte šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi dodajte keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom i prebacite na tacnu obloženu pek-papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižider da se stegne,
Kada se kora stegne prelijte fondanom koji ste napravili od od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.
Ako imate vremena i volite detalje, prvo isecite kockice pa ih onda prelivajte fondanom, kako bi kolačići bili prekriveni glazurom sa svih strana.
Posna bela torta puna čokolade: Laka kao san, gotova za čas! (RECEPT)