Sastojci: 1 manji krompir, 1 veća šagarepa, 1 manja tikvica, 1 manja glavica crnog luka, pola veze peršuna, 100 g soli, kašika ulja.
Priprema: Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj kome se dno ne lepi, nalijte vrlo malo vode i dinstajte dok ne ispari sva voda koju će povrće pustiti. Dodajte so i ulje i mešajte često još nekoliko minuta, a zatim ispasirajte i vratite u tiganj, da se malo osuši. Kada dobijete smesu gustu kao testo, sklonite sa vatre i rasporedite po papiru za pečenje.
Napravite pravougaonu koru debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati. Nakon toga isecite na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja.
Od ove smese se dobija 9 kockica, a povrće može da se izmeni po želji i ukusu.
Uživajte uvek u domaćoj supici!
Švedska salata od krompira: Više nećete ni pomisliti na rusku! (RECEPT)