Biskvit:

2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
pola kašike kakaa

Ganaš:

600 g kvalitetne tamne čokolade
150 ml slatke pavlake
sok 1 pomorandže

Ostalo:

2 kašike šećera
šaka lešnika
200 g čokolade za glazuru

Priprema:

Za biskvit zagrejte rernu na 200 °C. Zatim umutite jaja i šećer, umešajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 kašike ulja). Smanjite rernu na 180 °C, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje.

U posebnoj posudi istopite šećer sa lešnicima pa ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.

Za ganaš otopite čokoladu pa joj polako dodajte slatku pavlaku, a na samom kraju dodajte i sok od pomorandže. Zatim pustite da se smesa malo zgusne.

Na biskvit prvo pospite lešnike, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji ukus biskvit možete premazati i džemom od pomorandže. Celu tortu prelijte čokoladom.

shutterstock-179168321.jpg
Foto: Shutterstock

Francuska svilena torta: Kremasti desert neverovatnog ukusa! (RECEPT)

Ukusna torta za sve prilike, lako se sprema, a svi je vole

Ukusna torta za sve prilike, lako se sprema, a svi je vole