Biskvit:
2 jaja 2 kašike šećera 2 kašike brašna pola kašike kakaa
Ganaš:
600 g kvalitetne tamne čokolade 150 ml slatke pavlake sok 1 pomorandže
Ostalo:
2 kašike šećera šaka lešnika 200 g čokolade za glazuru
Priprema:
Za biskvit zagrejte rernu na 200 °C. Zatim umutite jaja i šećer, umešajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 kašike ulja). Smanjite rernu na 180 °C, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje.
U posebnoj posudi istopite šećer sa lešnicima pa ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.
Za ganaš otopite čokoladu pa joj polako dodajte slatku pavlaku, a na samom kraju dodajte i sok od pomorandže. Zatim pustite da se smesa malo zgusne.
Na biskvit prvo pospite lešnike, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji ukus biskvit možete premazati i džemom od pomorandže. Celu tortu prelijte čokoladom.