Sastojci: 200 g šargarepe, 200 g graška, 200 g kiselih krastavčića, 5 kuvanih belanaca, 5 celih jaja, 100 g krompira, 50 g milerama, 50 g jogurta 3,2%, 1 limun, malo soli i bibera.
Sastojci: Oprano, neoljušteno povrće skuvati u blago posoljenoj vodi i brzo ohladiti. Jaja tvrdo skuvati i ohladiti. Iz jaja odstraniti žumanca, a belanca naseckati na kockice veličine graška.
Povrće oljuštiti i iseckati na kockice veličine graška, kao i kisele krastavce. U posudi pomešati kockice povrća, jaja, kiselih krastavaca i grašak. Sve zajedno začiniti solju, biberom i sokom od limuna.
Salatu povezati mileramom i jogurtom i ostaviti u frižideru da se ohladi, a ukusi prožmu. Po želji možete dodati i deo žumanaca naseckanih na kockice.
Ako ste ipak verni tradiciji, originalan recept ta rusku salatu pročitajte OVDE.
Sočan zaliveni kolač: Ovako dobar desert se pravi samo za one koje najviše volite! (FOTO)