Brza, a ukusna torta od jeftinih sastojaka? Može!
Predlažemo vam kremastu, finu tortu od mlevenog keksa i oraha!
Sastojci: 500 ml slatke pavake, 700 g kisele pavlake, 200 g šećera u prahu, 300 g mlevenog keksa, 250 g mlevenih oraha (može i lešnika), 100 g rendane čokolade, 200 ml mleka, 150 g keksa.
Priprema: Ulupati slatku pavlaku ali da ne bude previše čvrsta. Umutiti kiselu pavlaku i šećer u prahu. Kiseloj pavlaci dodati slatku i sve sjediniti. Masu podeltii na 2 jednaka dela.
U jedan dodati mleveni keks, a u drugi orahe i čokoladu. Deo sa keksom može da bude gušći i suvlji, pa dodati pola mere mleka i opet izmešati. U dublju šerpu ili kalup prečnika 24 cm staviti kesu ili foliju, pa staviti ceo fil sa orasima, poravnati i onda kašikom stavljati preko deo sa keksom, svuda po malo i polako razvući.
Ukoliko je taj deo sa keksom duže stajao on je tvrđi, slobodno sipajte malo mleka i promešati, da biste lakše razmazali. Preko poslagati keks umočen u preostalo mleko.
Staviti u zamrzivač 2 - 3h, pa okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju. Dekorisati po želji.