Jefitni sastojci, laka priprema

Brza, izdašna, kremasta: Previše dobra torta! (FOTO, RECEPT)

Ukus će vas zaista oduševiti
Recepti
17:52h Autor:
Brza, izdašna, kremasta: Previše dobra torta! (FOTO, RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Domaći Recepti

Brza, a ukusna torta od jeftinih sastojaka? Može!

Predlažemo vam kremastu, finu tortu od mlevenog keksa i oraha!

Sastojci: 500 ml slatke pavake, 700 g kisele pavlake, 200 g šećera u prahu, 300 g mlevenog keksa, 250 g mlevenih oraha (može i lešnika), 100 g rendane čokolade, 200 ml mleka, 150 g keksa.

Priprema: Ulupati slatku pavlaku ali da ne bude previše čvrsta. Umutiti kiselu pavlaku i šećer u prahu. Kiseloj pavlaci dodati slatku i sve sjediniti. Masu podeltii na 2 jednaka dela.

U jedan dodati mleveni keks, a u drugi orahe i čokoladu. Deo sa keksom može da bude gušći i suvlji, pa dodati pola mere mleka i opet izmešati. U dublju šerpu ili kalup prečnika 24 cm staviti kesu ili foliju, pa staviti ceo fil sa orasima, poravnati i onda kašikom stavljati preko deo sa keksom, svuda po malo i polako razvući.

Ukoliko je taj deo sa keksom duže stajao on je tvrđi, slobodno sipajte malo mleka i promešati, da biste lakše razmazali. Preko poslagati keks umočen u preostalo mleko.

Staviti u zamrzivač 2 - 3h, pa okrenuti na tacnu i skinuti kesu ili foliju. Dekorisati po želji.

Najbolji recept za braunis: Puna usta čokolade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs