Ovaj kolač nema ime jer mu je dovoljan samo ukus. Toliko je pun čokolade, fila i oraha da ga nikad nećete zaboraviti.
Sastojci za testo: 10 belanaca; 250 gr kristal šećera; 220 gr mlevenih oraha; 3 male kašičice brašna.
Sastojci za čokoladni fil: 200 gr tamne čokolade; 250 ml tečne pavlake za šlag.
Preliv: 150 gr mlečne čokolade; 200 ml tečne pavlake za šlag; 1 mala kašičica putera.
Priprema:
Prvo napraviti čokoladni fil. Sitno isjeckati čokoladu, ugrejati do vrenja tečnu pavlaku za šlag, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa.
Dobro ohladiti u frižideru oko 3 – 4 sata. Belanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pena pa polako dodavati sećer uz stalno miksiranje.
Kada se dobije čvrst, sjajan sam lagano umiješati mlevene orahe i brašno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje.