1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno sjediniti žumanca, šećer, otopljenu čokoladu i dobro umutiti kako bi se šećer otopio. Dodati sneg od belanaca, mlevene orahe, brašno, i prašak za pecivo pa polako promešati varjačom.
2. Od pripremljene mase ispeći jednu koru. Ostaviti da se ohladi i poprečno preseći napola kako bi se dobile dve kore.
3. Napravite grilijaž - u suvoj šerpi otopiti šećer kako bi se karamelizovao. Dodati seckane orahe i polako promešati. Pripremljenu smesu razliti na nauljen papir za pečenje. Ostaviti da se ohladi, a zatim samleti na mašini za mlevenje oraha.
4. Za fil u odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, čokoladu, šećer, pa kuvati na pari i mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu dodati puter omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom. Pripremljen fil podeliti na dva dela, pa u jedan dodati grilijaš i polako promešati.
5. Prvu koru premazati filom od čokolade, preklopiti drugom korom i dodati fil od grilijaža. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati tortu i dekorisati po želji.
Vezirove oči: Mekani, posni kolačići gotovi za pola sata! (RECEPT)