1. U posudu sipati kokos i šećer u prahu i izmešati. U šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi.
2. Ostaviti da se dobijena smesa ohladi, pa preliti preko kokosa i šećera u prahu. Zamesiti tvrdu smesu.
3. Dobijenu smesu možete da oblikujete na dva načina: prvi i lakši način je da se izravna u plehu, kao za bajaderu. Drugi način je da se rukama oblikuju štanglice, koje se ređaju na aluminijumsku foliju. Bilo da ste izabrali lakši ili teži način oblikovanja, potrebno je da smesu stavite u frižider da se stegne.
4. Ohlađene štanglice preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati ih u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.
Osnovni recept za čokoladu: Za najukusniji slatkiš treba vam samo tri sastojka! (RECEPT)