Recepti sa Stilom

Kobasice sa vinom

Ukusno jelo
Recepti
11:10h
Kobasice sa vinom
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 8 kobasica
  • 2 glavice crnog luka
  • beli luk
  • šolja suvog belog vina
  • biber

U teflonskom tiganju ispržite kobasice, a kada budu gotove, izvadite ih i u tiganj stavite seckani crni luk, zgnječen čen belog luka i dve kašike vina. Dinstajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje, a po potrebi dolivajte vino sve dok crni luk ne omekša. Vratite kobasice, dodajte preostalo vino i ostavite da se sve zajedno još malo ukrčka.

Savet: Iseckani luk će brže omekšati i ravnomerno porumeneti ako se u toku dinstanja pospe malom količinom šećera

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs