"Ukus ovog kolača je izuzetno lak, kao da jedete kapljicu kiše", kaže njegov izumitelj, kuvar Daren Vong. Reč je o kolaču "kišna kap" (Rain drop), novom, najmodernijem kolaču u Njujorku, piše Lisa.rs.
Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše... A ako ga ne pojedete u roku od 30 minuta, nestaće.
Sastojci: 500 ml vode, 15 g praha agar-agar, 12 g šećera.
Priprema: Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrevati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske i tostiranim sojinim brašnom (kinako).
Napravite ga i uverite se zašto kolač Rain Drop oduševljava Njujork, sve poklonike japanske kuhinje i ljubitelje poslastica iz celog sveta!
Kolači za kojima je svet poludeo: Neodoljiva munkejk poslastica! (FOTO)