Sitno iseckajte crni i beli luk, oćišćenu šargarepu isecite na kolutove, paradajz na kriške, a krompir i papriku na kockice. Meso isečeno na kocke propržite na malo ulja, posolite i pobiberite. Dodajte luk, šargarepu i krompir, dinstajte pet minuta, pa nalijte supom i vinom. Zatim dodajte lovorov list, paradajz i ruzmarin i još malo prodinstajte. Prespite u vatrostalnu činiju i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko pola sata.
Recepti sa Stilom
Ćureći paprikaš
Ukusno jelo
Recepti
19:40h Izvor: Kristina Vidić
19:40h Izvor: Kristina Vidić
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 500g ćurećih grudi
- 400g krompira
- 200g paradajza
- 200g paprike
- 200g šargarepe
- 100g Crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250ml pileće supe
- 200ml Belog vina
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašičica ruzmarina
- so, biber, lovorov list