Isprobajte što pre

Čoko bomba: Rajska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Niko ne može da joj odoli
Recepti
08:28h Autor:
Čoko bomba: Rajska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • kašika vanilin-šećera
  • malo soli
  • 50 g brašna
  • 50 g mlevenih badema
  • 2 kašike gustina
  • 30 g kakaoa
  • 800 g crne čokolade
  • 400 g pavlake za kuvanje
  • 100 g putera
  • 4 dl ruma

1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanilin-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanom i posutom brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.

2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.

3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.

Hrskave rolnice sa mesom: Slasni zalogaji kao idealno predjelo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs