Izvrsno predjelo

Carska pita

Gostima će se naročito dopasti bogati fil ove pite koja se ne zove slučajno carska
Recepti
09:18h Autor:
Carska pita
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 200 g margarina
  • 200 g mrvljenog masnog sira
  • 200 g brašna
  • 300 g šunke
  • 250 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 200 g sira

1. Sjedinite margarin, mrvljeni sir i brašno. Umesite testo i podelite ga na dva jednaka dela, razvijte prvi deo testa i filujte već pripremljenim filom, pa prekrijte drugim delom testa, piše Lisa.rs.

2. Spojte stranice da ne bi iscureo fil prilikom pečenja. Za fil naseckajte šunku i pomešajte je s pavlakom, jajima i sirom.

3. Pecite na 250 stepeni 45 minuta i poslužite toplo.

Po bakinom receptu: Lepinje meke kao duša!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs