Rajska poslastica

Bajadera torta sa ananasom

Sa dva moćna fila, ova torta s ananasom je uvek pun pogodak
Recepti
18:56h Autor:
Bajadera torta sa ananasom
Foto: Profimedia
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 konzerva ananasa (oko 500g)
  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 250 ml slatke pavlake

1. Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte 10 kašika šećera i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

2. Za fil sa keksom natopite keks sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter (100 g) i rastopljenu čokoladu.

3. Za žuti fil, skuvajte puding sa žumancima i 5 kašika šećera, kad se prohladi dodajte preostalih 100 g putera i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.

4. Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte žutim filom. Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu.

Posne bajadere sa lešnikom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs