Recepti sa Stilom

Supa od luka

Jedete supu, pravite se Francuzi
Recepti
20:46h
Supa od luka
Supa od luka, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 Crnog luka
  • 8 kokošje ili govedje supe
  • 1 suvog belog vina
  • 1 suvog timijaja
  • 2 maslinovog ulja
  • putera
  • 3 belog luka
  • šećera
  • 2 brašna
  • 2 rakije

U većoj šerpi zagrejte puter i maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckan crni luk i pržite desetak minuta da omekša i porumeni. Dodajte iseckan beli luk, šećer i timijan i još malo propržite. Potom dodajte i brašno pa dobro izmešajte. Sipajte belo vino i supu i ostavite da proključa. Skinite penu, smanjite vatru i kuvajte još 45 minuta, povremeno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte rakiju.

SavetSupu služite uz prepečene kriške francuskog hleba, koji ste prethodno istrljali belim lukom i posuli rendanim kačkavaljem

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Supa od luka