Slasni obrok

Ćufte sa pečurkama

U sredini sočnih ćuftica kriju se ukusni šampinjoni
Recepti
21:48h Autor:
Ćufte sa pečurkama
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • stara zemička
  • 320 g vlašca
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice maslaca
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • kašičica ljute aleve paprike
  • so, biber
  • 8 velikih šampinjona
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike maslaca
  • veza mladog crnog luka
  • 100 ml belog vina
  • 100 ml supe
  • 200 g paradajza
  • 200 ml slatke pavlake

1. Zemičku potopiti u malo vode. Očistiti 60 g vlašca i beli luk, iseckati ih i izdinstati na kašičici maslaca. Zamesiti smesu sa mlevenim mesom, izdrobljenom zemičkom, jajima, solju i biberom. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

2. Pečurke oprati, očistiti i preliti sa malo limunovog soka. Masu sa mlevenim mesom podeliti na 8 porcija, pa praviti loptice sa po jednom pečurkom u sredini. Maslac zagrejati u plehu, poređati loptice i peći u rerni 15 minuta.

3. Za povrće sa lukom, očistite preostali vlašac, prepolovite ga i isecite na četvrtine. Očistite mladi luk, operite ga i iseckajte, pa izdinstajte na kašici maslacu. Dolijte vino i supu. Operite paradajz i dodajte ga luku. Uspite slatku pavlaku i kratko kuvajte. Dodajte so, biber i limunov sok. Sos služite uz ćufte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs