1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, 2 kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve.
2. Dok se kora hladi, napravite fil. Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte.
3. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom.
4. Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.