Neodoljivo

Princes krofne

Kremasto punjenje u ukusnom testu neće vam dozvoliti da pojedete samo jednu
Recepti
11:28h Autor:
Princes krofne
Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 100 g putera + 1 kašika + malo za podmazivanje pleha
  • 50 g brašna + 4 kašike
  • 250 ml vode
  • 4 jaja
  • na vrh noža soli
  • šećer u prahu
  • 600ml mleka
  • 8 kašika šećera
  • 4 žumanceta

1. 100 g putera, vodu i so staviti da provri. Skinuti sa vatre i dodati 50 g brašna. Mešati da se masa izjednači.

2. Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati. Kada se dobije ujednačena smesa, napuniti špric njom i u podmazan pleh špricom istiskati krofne. Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu (po potrebi smanjite temperaturu).

3. Pola litra mleka, 4 kašike šećera i kašiku putera staviti da provri. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka. Skuvati kao puding i ohladiti fil.

4. Prohlađene krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs