Porodični ručak tokom leta ne mora da bude komplikovan – naprotiv, može biti brz, zdrav i izuzetno ukusan! Ključ je u kvalitetnim sastojcima i pametnim izborima.

Bakina tajna gotovi umaci, napravljeni od paradajza šljivara, svežeg bosiljka i maslinovog ulja, idealan su dodatak svakom obroku – štede vreme i obogaćuju ukus svakog jela.

Predstavljamo vam 3 jednostavna i zdrava recepta sa testeninom i pirinčem, koja će osvojiti celu porodicu:

1. Penne sa paradajz-bosiljak umakom i mocarelom

Sastojci:

  • 250 g penne testenine
  • 1 tegla Bakina tajna Bosiljak umaka
  • 100 g mini mocarele (ili rendane)
  • Maslinovo ulje
  • Svež bosiljak (za dekoraciju)
  • So i biber po ukusu
shutterstock-2013109331.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvu. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte umak i kratko prokuvajte.

Ubacite testeninu i promešajte. Dodajte mocarelu i ostavite kratko da se otopi. Poslužite toplo, dekorisano listićima bosiljka.

2. Pirinač sa ljutim paradajz umakom i povrćem

Sastojci:

  • 200 g pirinča dugog zrna
  • 1 tegla Bakina tajna Ljuti umak
  • 1 crvena paprika (seckana)
  • 1 tikvica (seckana)
  • 1 crni luk
  • Maslinovo ulje
  • So po ukusu
undefined
Foto: Promo

Priprema:

Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi, procedite. Na maslinovom ulju propržite luk, pa dodajte papriku i tikvicu. Pržite 5–6 minuta.

Dodajte ljuti umak i krčkajte još 3–4 minuta. Ubacite pirinač, promešajte i krčkajte još par minuta.

3. Njoke sa klasik paradajz sosom i parmezanom

Sastojci:

shutterstock-215912035.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Skuvajte njoke (kad isplivaju, gotove su). U tiganju zagrejte sos sa malo maslinovog ulja.

Ubacite njoke u sos i lagano promešajte. Poslužite uz rendani parmezan i začinsko bilje.