Sastojci:

  • 2 zrele banane (izgnječene)
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje meda ili javorovog sirupa
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 šolje putera od kikirikija (za fil)
screenshot-3.jpg
Foto: Printscreen Youtube / Home Cooking Adventure

  Priprema:

- Zagrejte rernu
Podesite rernu na 175°C i obložite kalup za mafine od 12 šoljica papirnim korpicama ili ih lagano podmažite.

- Pomešajte vlažne sastojke
U velikoj posudi izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatka masa. Dodajte grčki jogurt, med ili javorov sirup, jaje i vanilu. Mešajte dok se potpuno ne sjedini i ne postane kremasto.

- Dodajte suve sastojke
U vlažnu smesu dodajte ovseno brašno, sodu bikarbonu, cimet i so. Mešajte dok se ne sjedini. Testo treba da bude gusto, ali da se može mazati kašikom.

- Napunite kalupe za mafine
Kašikom stavite oko 1 kašiku testa na dno svake korpice za mafine. Dodajte 1 kašičicu putera od kikirikija direktno u sredinu svake korpice, a zatim dodajte još testa dok korpice ne budu pune do oko 3/4 i puter od kikirikija ne bude potpuno prekriven.

- Pecite
Pecite 18 do 22 minuta, ili dok vrhovi ne porumene i čačkalica umetnuta blizu ivice (ne u sredinu!) ne izađe čista.

- Ohladite pre serviranja
Ostavite mafine da se hlade u plehu 5–10 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku. Poslužite tople da biste uživali u toj kremastojj sredini — ili sačuvajte za kasnije grickanje.

Prijatno!