Neodoljiv spoj ukusa

Brza torta sa napolitankama

Ukus savršenog keksa sa ukusom lešnika daje poseban ukus neodoljivoj torti koja će vas mamiti da je iznova pravite
Recepti
18:56h Autor:
Brza torta sa napolitankama
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 12 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1l mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 375g margarina
  • 200g šećera
  • 500g napolitanki od lešnika
  • 200g čokolade
  • 2 kesice šlaga

1. Umutite belanca, pa dodajte 8 kašika šećera, prašak za pecivo, mlevene orahe i brašno. Ispecite koru na srednjoj temperaturi.

2. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa 200 g šećera. Kad se prohladi, dodajte margarin i sve lepo sjedinite. Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu.

3. Filujte sledećim redom - kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo, a po želji možete je i preliti topljenom čokoladom ili posuti mlevenim lešnicima ili čokoladnim mrvicama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs