Sastojci za pripremu punjenih paprika:
- 1 kg paprika
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 paradajz
- sveži peršun
- 2,5 dl paradajz pirea
- 1,5 dl vode
- so
- biber
- suvi začin (vegeta)
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite, pa ih izrendajte. Crni luk i paradajz sitno isecite i dodajte smesi sa krompirom. Peršun takođe iseckajte i sipajte u fil. Dodajte so, biber i vegetu, promešajte i ostavite da se ocede od viška tečnosti.
Paprike operite i skinite im peteljke. Posudu u kojoj ćete peći paprike podmažite sa malo ulja. Počnite da punite paprike sa filom od krompira, a zatim ih slažite u pleh ili tepsiju. Višak fila sipajte između paprika.
Peći na 200 stepeni 45 do 60 minuta, s tim da prvih 30 minuta budu poklopljene folijom, a na kraju pečenja otkrivene.
Sastojci za pripremu punjenih paprika: 1 kg paprika 1 kg krompira 2 šargarepe 1 glavica crnog luka 1 paradajz sveži peršun 2,5 dl paradajz pirea 1,5 dl vode so biber suvi začin (vegeta)