Isprobajte je i vi

Pikantna krem čorba od graška

Ukusan i zdrav obrok koji se sprema jednostavno i brzo
Recepti
23:32h Autor:
Pikantna krem čorba od graška
Foto: Thinkstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 450g graška iz konzerve
  • 1 manja glavica crnog luka ili veza mladog luka
  • 2 krompira
  • 2 kašike putera
  • 1l supe (kocka)
  • 1 do 2 kašike rena
  • 150g kisele pavlake
  • po ukusu so, biber
  • 40g slanih krekera ili krutona

Priprema

1. Procediti grašak. Luk iseći na kolutove. Oljuštiti krompire i iseckati ih. Zagrejati puter u velikom tiganju i propržiti luk i krompir. Na kraju dodati grašak i podgrejati ga kratko. Naliti supu i krčkati oko 20 minuta.

2. Promešati kiselu pavlaku i ren. Odvaditi 4 kašike graška i sačuvati. Ispasirati supu, pa u nju dodati kiselu pavlaku sa renom i sačuvana zrna graška. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Servirati posuto mini krekerima ili krutonima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs