OVAJ RUČAK JE NAJBOLJI NAČIN DA SE UGODI CELOJ PORODICI: Prija baš svima

Garantujem da na svetu nema kreativnije osobe od žene koja svakodnevno sprema obroke za celu porodicu.

Recepti
Autor:
OVAJ RUČAK JE NAJBOLJI NAČIN DA SE UGODI CELOJ PORODICI: Prija baš svima
Foto: Promo

Samo zamislite situaciju koja vlada u jednoj četveročlanoj porodici gde muž žudi za kvalitetnom hranom, ćerka uvek traži da pojede nešto niskokalorično, sin želi obrok koji će mu dati dodatnu energiju, i majka koja uvek rado bira nešto lagano i zdravo….

Ona narodna izreka da se „svetu ne može ugoditi“ sigurno je nastala u jednoj ovakvoj porodici. Ako želimo da uvažimo zahteve svakog člana domaćinstva, sigurno bismo morali da spremimo četiri različita jela, a to je nemoguće.

Na sreću piletina je uvek pravi izbor kada razmišljate šta biste spremili za naredni obrok. Najvažnije je da je ta piletina zdrava, što se kaže „domaća“ i zato je moj izbor uvek Natur piletina koja je prirodno uzgojena u Srbiji.

Sedmodnevni jelovnik u našoj kući barem pet dana sadrži piletinu u raznim oblicima. Najbolji način da svima ugodim je taj da ispečem pile. Onda ćerka uzme krilce uz dodatak pire krompira. Sin ne bira pa sa piletinom jede ono što mu do ruku dođe. Muž mudro sebi uvek odvoji hrskavi i sočni batak, a ja pileće belo meso iseckam sitno u obrok salatu sa raznom vrstom povrća.

Perutnina Ptuj
foto: Promo

Tada znam da je svako od nas dobio ono što je hteo, a najvažnije je što su svi imali zdrav ručak.

Jedino nakon obroka koji sadrži piletinu deca imaju energije da ceo dan izdrže na treninzima i u školi, a to zato jer je pileće meso izvor hranljivih materija koji sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva ali i za održavanje mišićne mase.

Znam da je piletina moj prvi izbor kada pravim lagane „obroke za poneti“ koje stavljam u torbu i nosim sa sobom na posao. To je jedini ručak koji će mi pomoći da budem sita, a opet neće naškoditi mojoj liniji.

Zato svake nedelje kupujem zalihe piletine Perutnine Ptuj, znajući da ovaj proizvođač stoji iza najkvalitetnijeg pilećeg mesa proizvedenog u Srbiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs