Bliži se Vaskrs

NAJLEPŠA MERMERNA USKRŠNJA JAJA: Jednostavan prirodni metod sa prelepim efektom! (VIDEO)

Vreme je da malo "unapredimo" tehniku bojenja u lukovini

Recepti
Autor:
NAJLEPŠA MERMERNA USKRŠNJA JAJA: Jednostavan prirodni metod sa prelepim efektom! (VIDEO)
Foto: Youtube / SOS Kuhinja/Kitchen

Ako ste pobornik prirodnih metoda farbanja vaskršnjih jaja bez hemikalija i preferirate stari način šaranja u lukovini, mermerna jaja će vas sigurno oduševiti!

Sve što vam treba jesu ljuske luka, malo čistog belog papira i jedna kesica sa zelenom bojom za jaja. Koristi se zelena jer se najlepše i najprirodnije uklapa sa bojama koje daje lukovina. Biće vam potrene i stare najlon čarape koje ćete iseći na veličinu malo veću od jaja.

Iseckajte ljuske luka na sitno, malo belog papira isecite na uske trake, pa na sitne trougliće (pogledajte video). Svako jaje potopite u vodu, pa uvaljajte u mešavinu ljuski i papira, da se svuda zalepi. Malo ljuski stavite i na čarapu, pa umotajte jaje i vežite gumicom za tegle ili koncem.

Umotana jaja stavite u šerpu sa hladnom vodom, kašikom sirćeta i kašikom soli, sipajte sadržaj jedne kesice sa zelenom bojom i skuvajte na uobičajen način.

Izvadite jaja, pa kad se malo prohlade isecite čarapu i sklonite ljuske i papir. Bićete oduševljeni rezultatom! Za visoki sjaj, premažite jaja vatom umočenom u malo ulja.

(Stil.kurir.rs / SOS kuhinja/Kitchen)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs