Ako nije čokoladna kao i da nije torta

Najčokoladnija torta

Za neke ljude torta nije torta ako nije čokoladna. E pa mi vam predstaavljamo najčokoladniju tortu ikada
Recepti
15:32h Autor:
Najčokoladnija torta
Foto: Thinkstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Za koru:
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mleka
  • Za fil:
  • 2 pudinga od čokolade
  • 400 ml mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • 150 g mlečne čokolade
  • 6 kašika šećera
  • Za glazuru:
  • 1 dl slatke pavlake
  • 100 g mlečne čokolade

Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa.

Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.

Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom.

50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite.

Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, secite i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs