Sastojci:
- 240 g makarona, oblika po želji
- 2 kašike skrobnog brašna
- 1 šolja mleka
- 1 šolja rendanog sira (mešavina sireva, gauda, ementaler, čedar)
- So, biber
Pletena pogača: Uputstvo za amatere kuvare! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- U šerpu srednje veličine sipajte vodu za makarone, dobro je posolite i stavite na šporet da prokuva.
- Makarone kuvajte onoliko minuta koliko je naznačeno na pakovanju.
- Sipajte mleko u manju šerpicu i stavite da se greje na šporetu, dodajte skrobno brašno pa mešajte žicom za mućenje da razbijete grudvice.
- Nakon toga umešajte sir, mešajte celo vreme dok smesa ne prokuva, sir se rastopi i dobijete glatki sos bez grudvica.
- Proverite ukus i po potrebi dodajte so i biber.
- Pripremljeni sos prelijte preko kuvanih makarona, promešajte i ostavite da stoje nekoliko minuta, promešajte još jednom pa poslužite.
Izlivena pita sa sirom i blitvom: Jednostavno, a ukusno! (RECEPT)