Miranda Ker (37), jedna od najuspešnijih svetskih manekenki, vitku liniju održava zdravom ishranom, a sama je osmislila recept za bezglutenske voćne mafine.
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 kašike praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 čaše meda
- 2 kašike čia semenki
- 1/4 šolje kozjeg mleka
- 1/2 šolja soka od jabuke
- 2 jaja lagano umućena
- 1 belance
- 4 kašike kokosovog ulja
- 1/2 kašičice vanile u prahu
- 2 velike zelene jabuke
- 2 zrele banane
- 1/2 šolje naseckanih oraha
Nedoljivo kremasto savršenstvo: Afrika torta će zauvek zarobiti vaše srce!(RECEPT)
Priprema:
- Sameljite ovsene pahuljice, dodajte orahe i zajedno sameljite.
- Zatim, u velikoj posudi pomešajte mlevene orahe i pahuljice, te prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
- U zasebnoj maloj posudi lagano umutite jaja i belanca.
- Pomešajte jogurt i sok od jabuke.
- U malom loncu na laganoj vatri pomešajte kokosovo ulje, cimet, vanilu i med dok ne dobijeste sirupastu smesu koji ćete kombinovati sa smesom jaja.
- Dodajte mokru smesu suvoj i polako ubacite narendane jabuke i banane.
- Zagrejte rernu, obložite posudu za mafine papirnatim ubrusima ili lagano namastite kalupe za mafine i napunite do 3/4.
- Pecite oko 40 minuta.
- Ostavite mafine da se ohlade 15 minuta.
- Pre posluživanja pospite cimetom.
Savršena pita sa jabukama: Hrskava i ukusna, odmah nestaje sa stola! (RECEPT)