KREMASTO

Mus od kafe: Poslastica kojoj je nemoguće odoleti! (RECEPT)

Savršen spoj čokolade i kafe

Recepti
Autor:
Mus od kafe: Poslastica kojoj je nemoguće odoleti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Mus od kafe:

Žele od kafe:

  • 6 listića želatina
  • skuvana jača kafa (bez taloga)

Priprema:

Mus do kafe: Čokoladu za kuvanje izlomiti na sitne komade i staviti u vruću i jaku kafu. Kuvati na pari dok se ne otopi, a zatim prohladiti.

Žumanca i šećer sipati u činiju i umutiti sa mikserom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti u šlag. Zatim, u krem dodati ohlađenu mešavinu čokolade i kafe i na kraju umešati šlag.

Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe.

Smesu staviti u frižider da se hladi, otprilike 3 sata.

Žele od kafe: Želatin pripremiti sa jačom kafom, prethodno proceđenom da nema taloga. Po želji zasladiti. Odvojiti 1/3 kolilčine i sipati na tanjirić, pa kada se stegne, seći na kockice.

U pripremljene čaše prvo sipati malo želea od kafe, pa sloj musa od kafe, žele i završiti musom. Preko dekorisati kockicama želea od kafe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs