Sastojci:
- 1 šolja putera
- 2 šolje šećera
- 3 jajeta
- 3 šolje brašna
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 1 kašika vanilinog šećera
- dve kašike kisele pavlake
- nekoliko breskvi
Lešnik kolač bez pečenja: Slatki greh kojeg se ovo leto ne odričemo! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
- Pripremite posudu u kojoj ćete peći kolač, stavite pek papir ili pospite malo brašnom.
- U posudi srednje veličine pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so.
- U drugoj posudi puter i šećer mutite nekoliko minuta dok ne dobijete glatku smesu.
- Zatim dodajte jedno po jedno jaje, vanilin šećer i pavlaku, pa sve umešajte da dobijete glatku smesu.
- Brašno iz prethodne posude lagano umešajte u celu smesu.
- Smesu naspite u pripremljenu posudu.
- Breskve oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte po vrhu kolača. Možete ih iseckati na sitno i ubaciti u samu smesu.
- Kolač pecite u rerni malo više od pola sata.
- Probodite čačkalicom kako biste bili sigurni da je gotovo.
- Desert možete posuti šećerom u prahu po želji.
Španska piletina i grčke tikvice: Jelo kome niko nije odoleo! (RECEPT, VIDEO)